10 + 7 leffatärppiä jouluun

Kuka muistaa, kun mainosrahoitteisilla tv-kanavilla ei näytetty joulunpyhinä lainkaan mainoksia?

Minä muistan, koska silloin pystyi nauhoittamaan elokuvia VHS-kasetille ilman, että piti koko ajan olla valppaana keskeyttämässä nauhoitusta mainosten ajaksi. Noista ajoista on tultu pitkälle. Nyt mainoksia voi katsella televisiossa vuoden jokaisena päivänä – ja elokuvateattereissakin liki jokaisena päivänä. Jouluaattona teatterit taitavat olla kiinni.

Tänä vuonna joulu ajoittuu viikonloppuun, joten ylimääräistä vapaata ei ole kuin yksi päivä. Silti aikaa saattaa löytyä elokuvien katseluun. Kokosin vuonna 2011 jouluelokuvien top 10 -listan, jota pidän edelleen melko pätevänä. Tässä kuitenkin muutama lisävinkki elokuvateatterien, television ja suoratoistopalvelujen tarjonnasta.

Näiden leffatärppien myötä hyvää joulua kaikille blogin lukijoille!

7 elokuvatärppiä joulunpyhiin

 1. Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu (2016) IMDb
  Uusi ja laadukas suomalainen lastenelokuva, jossa Tatu ja Patu viettävät joulua Veeran kanssa Helsingissä. Nyt peffateattereissa 🙂
 2. Viiru ja Pesonen – paras joulu ikinä (2016) IMDb
  Suosittuun ruotsalaiseen lastenkirjasarjaan perustuva elokuva Pesosen ja hänen Viiru-kissansa joulun vietosta. Nyt elokuvateattereissa.
 3. Frozen: huurteinen seikkailu (2013)
  Lasten kestosuosikki Annan ja Elsan seikkailusta talvisessa Arendelissa, mukana myös Saara Aalto. Esitetään Nelosella 23.12.2016 klo 19.30.
 4. Rare Exports (2010) IMDb
  Jalmari Helanderin erilainen joulupukkielokuva, joka esitetään Yle TV2 -kanavalla 25.12.2016 klo 20.00.
 5. Tappava ase (1987) IMDb
  Jouluun tykästyneen Shane Blackin (ks. EW-artikkeli) käsikirjoittama toimintaelokuva, jonka pääosissa Mel Gibson ja Danny Glover. Löytyy muun muassa Netflixistä.
 6. Vaihtokaupat (1983) IMDb
  John Landisin ohjaama ja jouluun ajoittuva komedia rikkaudesta ja köyhyydestä. Pääosissa Eddie Murphy ja Dan Aykroyd. Löytyy muun muassa Netflixistä.
 7. Paha pukki (2003) IMDb
  Pukkina ja tonttuna päivisin esiintyvät pikkurikolliset ryöstävät tavarataloja jouluyönä. Joulupukki juopottelee. Komedia löytyy muun muassa Netflixistä. Elokuvan jatko-osan ensi-ilta oli 25.11.2016 ja se on edelleen ohjelmistossa ainakin Helsingissä.

Mikä on sinun elokuvavinkkisi joulun viettoon? Kerro kommenttiosiossa.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.