Rogue One: A Star Wars Story

(USA 2016)

Ohjaus: Gareth Edwards
Pääosissa: Felicity Jones, Diego Luna, Ben Mendelsohn

Rogue One: A Star Wars Story (2016)
Rogue One: A Star Wars Story (2016)

George Lucasin alkuperäinen Tähtien sota (1977) alkaa lyhyellä taustoituksella, jossa kerrotaan:

”Rebel spies managed to steal secret plans to the Empire’s ultimate weapon, the DEATH STAR, an armored space station with enough power to destroy an entire planet.”

Kävin eilen elokuvissa katsomassa uuden Star Wars -elokuvan, joka kertoo tarkemmin siitä, miten Kuolemantähden suunnitelmat varastettiin ja ketkä operaation suorittivat.

Gareth Edwardsin ohjaama Rogue One: A Star Wars Story on paras Tähtien sota -leffa pitkiin aikoihin. Se on myös toinen elokuva sen jälkeen, kun Disney osti oikeudet saagaan George Lucasilta.

Elokuvassa ei kuulla tai nähdä tuttua alkutunnaria eikä edes valomiekkoja. Muutoinkin tuntuu, että elokuva on tehty ilman nostalgiasta viriäviä paineita – toisin kuin J.J. Abramsin ohjaama Star Wars: The Force Awakens viime vuodelta. Rogue One on varsin lähellä alkuperäisen Tähtien sota -elokuvan henkeä ja juuri sellainen kuin monet olisivat ehkä toivoneet episodien I-III olevan.

Elokuvan saavat toimimaan myös mielenkiintoiset henkilöhahmot ja niiden näyttelijät. Pääosaa eli Jyn Ersota näyttelee Felicity Jones. Pääpahista esittää Netflixin Bloodline-sarjassa vaikuttavan roolin tehnyt Ben Mendelsohn. Muissa avainrooleissa nähdään Diego Luna, Mads Mikkelsen ja Forest Whitaker. Mukana on myös James Earl Jones Darth Vaderin äänenä.

Pohjimmiltaan Rogue One on kertomus altavastaajista, kapinallisista, jotka taistelevat vääryyttä ja hirmuvaltaa vastaan. Se on tarina, joka on toistunut oikeassakin maailmassa moneen kertaan.

Lisätietoa elokuvasta:
IMDb / Elonet

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.