Fletch – hän elää

(Fletch Lives, USA 1989)

Ohjaus: Michael Ritchie
Pääosissa: Chevy Chase, Hal Holbrook, Julianne Phillips

Fletch Lives (1989)

Ex-vaimonsa asianajajaa pakoileva losangelesilainen reportteri Irwin Fletcher (Chevy Chase) jatkaa hulvattomia seikkailujaan tässä Nimeni on Fletch (1985) -elokuvan jatko-osassa. Fletch saa yllättäen perinnöksi tätinsä kartanon Louisianasta ja pian kameleonttimainen toimittaja on syvässä etelässä hippasilla niin poliisin, Ku Klux Klanin, moottoripyöräjengin kuin tv-saarnaajankin kanssa.

Elokuvan on ohjannut Michael Ritchie, joka oli myös alkuperäisen Fletch-leffan ohjaimissa. Ritchien muita komedioita ovat muun muassa Karhukopla (1976), Kultainen lapsi (1986) ja Hemmo hortoilee (1988). 

Fletch – hän elää -elokuvan hauskuus nojaa pitkälti Chevy Chasen ansiokkaasti esittämiin karikatyyrisiin henkilöhahmoihin. Kokonaisuutta tukee vahva ja karismaattinen sivuosaroolitus. Sivurooleissa esiintyvät muun muassa Hal Holbrook, R. Lee Ermey, Randall ’Tex’ Cobb ja Cleavon Little. TV-saarnaajan tyttärenä nähdään Julianne Phillips, jonka avioliitto Bruce Springsteenin kanssa päättyi liki pitäen samaan aikaan, kun elokuva ilmestyi Yhdysvalloissa.

Katsoin elokuvan tallennettuna Kutonen-kanavalta ja täytyy myöntää, että se oli ehkä piirun verran hauskempi 1990-luvulla kuin nyt uudelleen katsottuna. Toki se nytkin naurattaa.

Fletch – hän elää on esitetty viime aikoina tiuhaan Kutosella. Viime vuonna se esitettiin yhteensä kolme kertaa ja kaksi esitystä on luvassa tänään 3.2.2018. Vuoden 2017 tv-esityksissä pisti silmään, että kuvanlaatu oli varsin heikko. Lisäksi esityskopiossa näkyi lyhyet taukopaikat aiempien mainoskatkojen kohdalla – nyt mainoskatkoja oli aiempaa enemmän. Tämä kertonee siitä, että vanhan esityskopion käyttö on huokeaa ja yleisöä kasarikomedialle riittää edelleen. Kannattaa siis ilmeisesti esittää leffa vaikka kaksi kertaa samana iltana.

Lisätietoa elokuvasta:
IMDb / Elonet

 

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.