Bound

(USA 1996)

Ohjaus: Andy Wachowski, Larry Wachowski
Pääosissa: Jennifer Tilly, Gina Gershon, Joe Pantolian

Päivän toinen Wachowski-elokuva on Bound vuodelta 1996. Helposti klaustrofobisia tunteita herättävä elokuva sijoittuu pitkälti yhteen asuntoon, mafia-mies Ceasarin (Joe Pantolian) ja tämän tyttöystävän Violetin (Jennifer Tilly) kerrostalohuoneistoon. Mafiaan ja väkivaltaan kyllästynyt Violet alkaa juonimaan naapurissa remppaa tekevän Corkyn (Gina Gershon) kanssa ja yhdessä naiset ryhtyvät uskaliaaseen suunnitelmaan, johon liittyy kahden miljoonan dollarin kähveltäminen.

Noin viiden minuutin katselun jälkeen tajusin, että olen nähnyt Boundin aikaisemmin. En muistanut sitä aluksi, mutta kuvat palasivat pian mieleeni. Juoni rullaa mukavasti eteenpäin ja tunnelma on kuin vanhassa Bogart-leffassa, jossa Philip Marlowe jahtaa alamaailman konnia.

Bound on kuitenkin päivitetty nykypäivään (tai johonkin 1990-luvulle) ja sisältään vahvan naisten välisen rakkaustarinan. Positiivista elokuvassa onkin vahvat roolihenkilöt. Naiskaksikkoa aliarvioidaan tarinan alussa, mutta lopussa jauhot ovat miesten suussa. Corkylle (Gershon) rakennettu nahkatakki-lesbo -rooli on hieman kliseinen, mutta olkoon, sillä sitä täydentää mainiosti utuinen Jennifer Tilly, joka näyttelee Violetia.

Jälkimaku leffasta on hyvä. Pitkin matkaa mieleeni pongahteli kuitenkin jatkuvasti kohtauksia Quentin Tarantinon elokuvista (Reservoir Dogs, Pulp Fiction jne.). Fiilis on aika lailla sama kuin noissa elokuvissa. IMDb-linkki

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.