Cleaner

(USA 2007)

Ohjaus: Renny Harlin
Pääosissa: Samuel L. Jackson, Ed Harris, Luis Guzmán

Cleaner (2007)
Cleaner (2007)

Renny Harlinin uusin julkaistu elokuva, Cleaner, hyödyntää viime vuosien aikana kasvanutta kiinnostusta rikospaikkatutkijoiden työhön. Pääosassa on rikospaikkojen siivooja, entinen poliisi Tom Cutler (Samuel L. Jackson), joka saa keikan väärään paikkaan ja ajautuu soppaan, jota ei pyyhitä villaisella. Seuraa 90 minuutin jännitysnäytelmä, joka on Harlinin viime aikojen parempia töitä.

Clenerin näyttelijät ovat vahvoja. Jackson kannattelee elokuvaa ja on myös yksi tuottajista. Samaten Ed Harris, Eva Mendes ja aina yhtä persoonallinen Luis Guzmán tekevät katselusta erittäin mieluisan kokemuksen. Mukaan on mahdutettu myös Peter Franzén, joka esittää vilaukselta partiopoliisia. Aleksi Mäkelä toimii visuaalisena konsulttina. Perinteinen Suomi-viittaus on mukavan oivaltava ja viittaa ohjaajan tämän hetkiseen työskentely-ympäristöön.

Katsoin elokuvan CDON.comin nettielokuvapalvelusta, johon sain lahjakortin ostettuani shampoota. Elämä on hienoa, eikö totta? Kokemus oli ihan ok, vaikkakaan laajakaistani ei aina riittänyt sulavaan kuvaan. Pätkimisen ohella on valitettavaa, että palvelu toimii vain ja ainostaan Internet Explorer -selaimella. Olisi mielenkiintoista kuulla, onko jollakulla kokemuksia muista elokuvapalveluista. IMDb-linkki

Yksi vastaus artikkeliin “Cleaner”

  1. Katsoin uudelleen Renny Harlinin Cleanerin enkä muistanutkaan, että mukana oli myös tänä vuonna menehtynyt Robert Forster (1941-2019). Forster esittää pienessä roolissa patologia.

    Leffa on uusintakatselunkin perusteella varsin pätevä jännäri. Juonenkäänteitä riittää, mutta kokonaisuus pysyy silti hallussa.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.