Bodies At Rest

(Kiina 2019)

Ohjaus: Renny Harlin
Pääosissa: Nick Cheung, Richie Jen, Yang Zi

Kävin eilen elokuvissa katsomassa Renny Harlinin uusimman ohjauksen Bodies At Rest. Teos esitettiin Hyvinkään Red Carpet -elokuvafestivaaleilla (31.8.2019) ja se oli samalla elokuvan ensiesitys Suomessa ja ylipäätään Kiinan ulkopuolella. Elokuvan ensiesitys oli Hong Kongin elokuvafestivaaleilla aiemmin tänä vuonna.

Bodies At Rest -elokuva sijoittuu hongkongilaiselle ruumishuoneelle, johon kolme aseistautunutta pahista rynnii varastamaan luotia erään kalmon sisästä. Patologi ja harjoittelija joutuvat pahaan pinteeseen.

Tästä alkaa 90 minuutin pituinen “kissa ja hiiri” -leikki, joka hyödyntää totuttuja ja samalla parhaita toimintaelokuvien kaavoja. Elokuva tuo rajatun tilankäytön myötä mieleen Harlinin aiemman elokuvan Mindhunters (2004). Perinteitä kunnioittaen Bodies At Rest -leffa ajoittuu jouluun – kuten vaikkapa kaksi ensimmäistä Die Hard -elokuvaa.

Kokonaisuutena Bodies At Rest on energinen toimintaelokuva, jonka päänäyttelijöiden Nick Cheungin (patologi) ja Yang Zin (harjoittelija) työskentelyä on miellyttävä katsoa. Taistelukohtaukset on toteutettu ammattitaidolla.

Renny Harlin oli itse paikalla elokuvateatteri Kinomassa ennen näytöksen alkua. Hän kertoi noin 15 minuutin ajan urastaan sekä elokuvatuotantojen eroista Suomessa, Yhdysvalloissa ja Kiinassa. Harlin muisteli lämmöllä Die Hard 2 -elokuvan Euroopan ensi-iltaa elokuvateatteri Bristolissa Helsingissä vuonna 1990. Yleisö oli tuolloin noussut seisomaan, kun Sibeliuksen Finlandia alkoi soida. Tämä oli selkeästi ollut ohjaajalle merkityksellinen hetki uralla. Myös Bodies At Rest -elokuvassa on Harlinin teoksille tyypillinen Suomi-viittaus.

Renny Harlin Hyvinkäällä 31.8.2019 Bodies At Rest -elokuvan näytöksessä

Harlin valotti lopuksi Bodies At Rest -elokuvan käsikirjoitusprosessin vaiheita, johon kuului Hollywoodista ostetun käsikirjoituksen käännöksiä kiinaksi, englanniksi ja taas takaisin kiinaksi. Jokaisessa käännös- ja muokkausvaiheessa tuli pieniä muutoksia, jonka jälkeen käsikirjoitus näyttäytyi paikoin sekavana. Vasta alkuperäisen – Teksasiin sijoittuvan – käsikirjoituksen lukeminen avasi muokkausvaiheen tuottamat epäselvyydet.

Renny Harlinin filmografia

Lisätietoa elokuvasta: IMDb

4 vastausta artikkeliin “Bodies At Rest”

  1. Olin myös katsomassa Kinomassa tuon leffan. Meni kyllä ohi se Suomi-viittaus täysin. Oliko se sitten se naamari?

    1. Kiitos kommentista Markku! Minusta Suomi-viittaus oli siivoojan haalareiden rintataskun tekstissä. Kohtaus meni kyllä niin vauhdilla ohi, että tähän havaintoon sisältyy pieni epävarmuus. Pitäisi nähdä elokuva uudelleen.

      Mitä itse pidit elokuvasta?

  2. Hei! Ei tullut huomattua nimilappua-hommaa. Katsoin eilen Skiptracen ja meni kyllä siinäkin Suomi-viitaus ohi. Netistä sitten katsoin mikä se oli: Sara Forsbergin mukana olo.

    Olihan tuo Bodies laadukasta toimintaa, mutta tuntui että jotain jäi puuttumaan mikä erottaisi elokuvan muista genren elokuvista. Hyviksille annettiin turhan paljon mahdollisuuksia aina selvitä. Lopun Macgyver-meiningit olivat myös vähän turhia ja jäi tunne että ne tehtiin vain että saatiin enemmän räjähdyksiä valkokankaalle. Näyttelijät olivat kyllä hyvät.

    Oli kuitenkin hieno tilaisuus tuo Red Carpet-näytös ja pitää ensivuonna taas osallistua. Harmilisesti en nyt saanut Rennyn nimmaria, kun en puskenut tarpeeksi päälle. 😔

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.