Putoavia enkeleitä

(Suomi 2008)

Ohjaus: Heikki Kujanpää
Pääosissa: Elena Leeve, Tommi Korpela, Elina Knihtilä

(Ei kuvaa)
Ei kuvaa

Putoavia enkeleitä on elokuva Lauri Viidan (Tommi Korpela) ja Aila Meriluodon (Elina Knihtilä) elämästä ja suhteesta kuvitteellisen Helena-tyttären (Elena Leeve) näkökulmasta koettuna. Elokuva perustuu Q-Teatterin näytelmään, joka taas perustuu Meriluodon kirjaan. 1940- ja 1950-lukujen suomalaisen taide-elämän kuvauksena elokuva on mainio.

Näyttelijät ovat yhtä lailla verrattomia. Tommi Korpela on tämän hetken parhaita ja mielenkiintoisimpia suomalaisnäyttelijöitä. Lauri Viidan roolissa Korpela selkeästi esittää Viitaa, mutta tekee sen niin taidokkaasti, että katsojalle jää tunne, että ehkä juuri noin Viita itsekin esitti itseään. Muita erinomaisia suorituksia tarjoavat Oiva Lohtander, Taneli Mäkelä, Antti Litja ja Jani Volanen. Lievää ylinäyttelyä, varsinkin humalakohtauksissa, esittää Tiina Pirhonen.

Harri Rädyn kuvaama elokuva on paikoitellen erittäin kaunista katseltavaa. En ole esimerkiksi aiemmin nähnyt halkokasaa niin majesteetillisesti kuvattuna. Suomen luonto on aiheena tietysti klisee, mutta ketä kiinnostaa, kun se näyttää niin hyvältä. IMDb-linkki

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.