Da Vinci -koodi

(The Da Vinci Code, USA 2006)

Ohjaus: Ron Howard
Pääosissa: Tom Hanks, Audrey Tautou, Ian McKellen, Jean Reno, Paul Bettany

Ron Howard (Kaunis mieli, Apollo 13 jne.) on ohjannut tämän kesän yhden hittielokuvaehdokkaista, Dan Brownin menestyskirjaan perustuvan Da Vinci -koodin. Luin Brownin kirjan jouluna 2004, kuten monet muutkin. Elokuva on uskollinen kirjalle, mikä onkin helppoa, koska kirja itsessään on hyvin elokuvamainen. Lopputuloksena on kohtuullinen mysteerinselvittely -elokuva.

Da Vinci -koodi ei ole mikään mestariteos ja kun tarinan tuntee eivät käänteetkään juuri pääse yllättämään. Tosin ihmisen muisti on sen verran lyhyt, että välillä koen aitoja havahtumisia tuolissani. Tom Hanks Robert Langdonin roolissa on oiva valinta, vaikkei Hanks mitenkään erityisemmin valkokankaalla säväytäkään. Audrey Tautou sen sijaan sädehtii ja on kiistämättä elokuvan suola agentti Sophie Neveuna. Myös Paul Bettanyn roolisuoritus jää mieleen.

Da Vinci -koodi on ihan kelvollinen elokuva. Olisin kuitenkin varmaan valinnut jonkin toisen elokuvan, jos parempaa olisi ollut tarjolla kesän päivänäytöksessä. Dan Brownin kirjan menestys nostatti aikanaan paljon tunteita ja useat kirjallisuuden ystävät olivat melkein yhtä tuohtuneita kuin katoliset papit kirjan tavasta kertoa jännitystarina. Näyttää siltä, että elokuva ei aiheuta enää samanlaista tunnemyrskyä. Päinvastoin edessä lienee hiljainen katoaminen. IMDb-linkki

Yksi vastaus artikkeliin “Da Vinci -koodi”

  1. Da Vinci oli erinomainen katsojakokemus myös sellaiselle, joka ei ole ao. kirjaa tavaillut (eli minulle). Aiheesta itsestään on tosin tullut muutama dokumentti katsottua ja keskustelua seurattua.

    Ron Howardin ohjaus oli laatutyötä, eikä Tom Hanksin sekä Audrey Tautoun näyttelijätaidoissakaan ollut mitään moittimista – jo pelkästään heidän kemiansa takia kannattaa elokuva käydä katsomassa.

    Tarina kulki mukavasti ja historian ystävälle, kuten allekirjoittaneelle, elokuva tarjosi monta elämystä (vaikka suurelta osaltaan humpuukia olikin).

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.