Furiosa: A Mad Max Saga (2024)

Furiosa: A Mad Max Saga (Australia, Yhdysvallat)
Ohjaus: George Miller
Pääosissa: Anya Taylor-Joy, Chris Hemsworth, Alyla Browne, Tom Burke
Kesto: 148 min.
Ikäraja: K16

Kävin alkuviikosta elokuvissa katsomassa George Millerin uuden elokuvan Furiosa: A Mad Max Saga, jonka ensi-ilta Suomessa oli 24.05.2024. Nyt elokuva on jo ostettavissa kotikatseluun, mutta halusin nähdä sen vielä kunnon teatteriolosuhteissa.

Furiosa: A Mad Max Saga on esiosa elokuvalle Mad Max: Fury Road (2015), jota hehkutin vuonna 2015 tässä samaisessa blogissa. Fury Road kertoo siitä, miten sotapäällikkö Furiosa (silloin näyttelijänä Charlize Theron) lähtee kuljettamaan rekkaa kulttijohtaja Immortan Joen käskystä ja miten tilanne äityy pitkäksi takaa-ajoksi.

Uusi leffa Furiosa kertoo taustatarinan siitä, miten nimihenkilö Furiosa (nyt näyttelijänä Anya Taylor-Joy) ylipäänsä päätyy Immortan Joen omistaman rekan ohjaimiin. Tässäkin elokuvassa päristellään moottoripyörillä, rekoilla, maastoautoilla ja ties millä ympäri joutomaan (wasteland) aavikoita ydinsodan jälkeisessä Australiassa.

Jatka lukemista ”Furiosa: A Mad Max Saga (2024)”

Alien: Covenant

(USA, Britannia, Australia, Uusi-Seelanti 2017)

Ohjaus: Ridley Scott
Pääosissa: Michael Fassbender, Katherine Waterston, Billy Crudup

Alien: Covenant (2017)

Kävin lauantaina – eli melkein eilen – elokuvissa katsomassa Ridley Scottin ohjaaman Alien: Covenant. Elokuva on Scottin kolmas ohjaus Alien-leffojen sarjassa, joka alkoi elokuvasta Alien – kahdeksas matkustaja (1979). Perusasetelmana näissä on, että ihmiset kohtaavat tuntemattoman eliömuodon, joka lopulta kasvaa ihmisiä saalistavaksi hirviöksi. Sarjassa on tällä hetkellä kuusi elokuvaa:

  1. Alien – kahdeksas matkustaja (1979)
  2. Aliens – paluu (1986)
  3. Alien 3 (1992)
  4. Alien 4 – ylösnousemus (1997)
  5. Prometheus (2012)
  6. Alien: Covenant (2017)

Jatka lukemista ”Alien: Covenant”

Mad Max

(Australia 1979)

Ohjaus: George Miller
Pääosissa: Mel Gibson, Joanne Samuel, Hugh Keays-Byrne

Mad Max (1979)
Mad Max (1979)

Yle Teema teki tv-historiaa eilen esittämällä vuonna 1979 valmistuneen Mad Max -elokuvan ensi kertaa Suomen televisiossa. Elokuva oli sisältönsä ja K-18-luokituksen takia poissa video- ja tv-levityksestä aina vuoteen 2001 saakka. Ruotsissa elokuva kiellettiin aikoinaan kokonaan. Twitterissäkin (#MadMax) moni muisteli eilisen tv-esityksen aikana, kuinka paha maine leffalla aikoinaan oli. Nyt tv-esityksen ikärajasuositus tosin oli 16. Maailma muuttuu?

Elokuva kertoo lähitulevaisuudesta, jossa energiavarannot ovat huvenneet, poliisi ja oikeuslaitos ovat resurssipulassa ja rikollisjoukot terrorisoivat tavallista kansaa. Tarina alkaa psykopaattisen rikollisen Nightriderin takaa-ajolla, jonka jälkimainigeista sikiää koston kierre poliisien ja moottoripyörillä liikkuvan rikollisjoukkion välille. Pääosassa nähdään nuori Mel Gibson, joka esittää poliisia nimeltä Max Rockatansky.

Jatka lukemista ”Mad Max”

Lantana

(Australia 2001)

Ohjaus: Ray Lawrence
Pääosissa: Anthony LaPaglia, Rachael Blake, Barbara Hershey

Lantana (2001)

Katsoin tämän australialaisen elokuvan Perthissä asuvan ystäväni suosituksesta. Rocky-maratonin jälkeen leffa olikin piristys, vaikkei yleistunnelma olekaan pirteä, vaan pikemmin taantunut. Kyseessä on katoamismysteeri, jossa kadonneena on parisuhteen ilo.

Jatka lukemista ”Lantana”