Highlander – kuolematon

(Highlander, USA 1986)

Ohjaus: Russell Mulcahy
Pääosissa: Christopher Lambert, Sean Connery, Roxanne Hart

Highlander – kuolematon (1986)

Russell Mulcahyn ohjaama Highlander – kuolematon on eri vuosisadoilla (1500-, 1700- ja 1900-luvuilla) etenevä kiehtovatunnelmainen toimintaelokuva. Gregory WidenIn tarinaan pohjautuva leffa kertoo kuolemattomista sotureista, jotka taistelevat toisiaan vastaan läpi ihmiskunnan historian. Perusmotiivina on, että jäljelle voi jäädä vain yksi taistelija: ”There can be only one”.

Elokuvan pääosissa miekkailevat Christopher Lambert ja Sean Connery, joista jälkimmäisen karisma huokuu voimakkaampana, vaikka ruutuaikaa on vähemmän. Clancy Brown puolestaan tekee vähän liiankin vakuuttavan roolisuorituksen paholaismaisena soturina. Leppoisana poliisina nähdään Police Squad! -sarjastakin tuttu Alan North.

Brittiläinen Queen-yhtye kirjoitti ja levytti Highlander-elokuvaa varten musiikkia, josta suurin osa on julkaistu erinomaisella A Kind of Magic (1986) -albumilla (kuuntele: Tidal / Apple Music / Spotify). Levy onkin eräänlainen epävirallinen Highlander-albumi. Yksi hienoimmista kappaleista on Who Wants To Live Forever. Elokuvan teemakappale on Princes of the Universe, joka oli myös jossain vaiheessa elokuvan työnimi.

Highlander ei ollut kummoinenkaan menestys Yhdysvalloissa, mutta keräsi katsojia Euroopassa. Tarinan pohjalle on sittemmin rakennettu kokonainen kulttuurituotteiden perhe. On jatko-osia elokuvalle, tv-sarja, sarjakuvia, romaaneja ja muita oheistuotteita. Olen nähnyt jatko-osista ainoastaan Highlander 2 -elokuvan (1991) ja senkin liki 25 vuotta sitten.

Oletko sinä nähnyt Highlander-elokuvan? Mitä pidit?

Lisätietoa elokuvasta:
IMDb / Elonet

Tappajan ote

(Hero and the Terror, USA 1988)

Ohjaus: William Tannen
Pääosissa: Chuck Norris, Brynn Thayer, Steve James

Hero and the Terror (1988)
Hero and the Terror (1988)

Vaikuttaa siltä, että mitä harvemmin päivitän blogiani, sen laadukkaammista elokuvista kirjoitan. Katsoin viime sunnuntaina Chuck Norris -leffan Tappajan ote, alkuperäiseltä nimeltään Hero and the Terror. Cannon-tuotantoyhtiön toimintaelokuvassa karatemestari Norris esittää poliisia nimeltä Danny O’Brian, joka näkee painajaisia muutaman vuoden takaisesta sarjamurhaaja Simon Moonin (Jack O’Halloran) pidätyksestä, jossa hän oli päästä hengestään. Pidätyksen jälkeen O’Brian tunnettiin mediassa nimellä Hero ja Moonin nimellä The Terror.

Olen nähnyt elokuvan kauan aikaa sitten ja on mielenkiintoista, miten jotkin kuvat tästäkin teoksesta ovat syöpyneet alitajuntaan. Tappajan ote -leffassa tällainen on Simon Moonin vankilakohtaus, jossa hän valmistaa hammaslangasta, huulirasvasta ja hiekasta työkalua kalterien katkaisua varten. Uskomatonta mutta totta, Moon karkaa ja O’Brian kutsutaan töihin.

Jatka lukemista ”Tappajan ote”