Jackie

(Chile, Ranska, USA 2016)

Ohjaus: Pablo Larraín
Pääosissa: Natalie Portman, Peter Sarsgaard, Greta Gerwig

Jackie (2016)

Katsoin jokin aika sitten Netflixin Crown-sarjan (2016- ), joka kertoo kuningatar Elisabet II:n valtaannoususta ja urasta. Sarjan toisen kauden seitsemännessä jaksossa Yhdysvaltain presidenttipari John F. ja Jacqueline Kennedy vierailevat Britannian kuninkaallisten luona. Jakso oli ponnin tarttua myös tähän Jackie-elokuvaan, joka on ollut katselulistallani jo jonkin aikaa.

Chileläisen Pablo Larraínin ohjaama elokuva kertoo John F. Kennedyn murhan jälkeisistä päivistä ja viikoista. Tapahtumat kerrotaan puoliso Jackien (Natalie Portman) näkökulmasta. Lähestymistapa tuntui etukäteen lupaavalta, mutta lopullinen anti ei valitettavasti ollut kummoinen.

Jatka lukemista ”Jackie”

Moottoripyöräpäiväkirja

(Diarios de motocicleta, Chile/Peru/Ranska 2004)

Ohjaus: Walter Salles
Pääosissa: Gael Garcia Bernal, Rodrigo De la Serna, Mercedes Morán,

Moottoripyöräpäiväkirja on hieno kuvaus Ernesto ”Che” Guevaran ja Alberto Granadon matkasta ympäri Etelä-Amerikkaa. Lähes valmis lääkäri Ernesto (Gael Garcia Bernal) ja biokemisti Alberto (Rodrigo De la Serna) päättävät lähteä tutustumaan Etelä-Amerikan mantereeseen vanhalla moottoripyörällä. Lähtöpisteestä, Argentiinasta matkaa on tarkoitus tehdä aina Venezuelaan asti. Matkalla miehet tapaavat mailtaan karkotettuja intiaaneja ja muita yhteiskunnan vähäosaisia, jotka huomaamatta muuttavat miesten maailmankuvaa.

Jatka lukemista ”Moottoripyöräpäiväkirja”