The Midnight Sky

(USA 2020)

Ohjaus: George Clooney
Pääosissa: George Clooney, Felicity Jones, David Oyelowo

Ilmastonmuutos ja sen haitalliset vaikutukset planeettamme elämälle on yksi keskeisimpiä uhkia, johon joudumme ihmiskuntana löytämään ratkaisun. Nuoret tietävät tämän. Myös vanhempien sukupolvien on aika ymmärtää tämä.

Vanhempi herrasmies George Clooney on ottanut uhan ilmeisen tosissaan ja ohjannut aiheesta elokuvan, jossa myös näyttelee itse pääosaa. Netflixin julkaisema The Midnight Sky perustuu Lily Brooks-Daltonin kirjaan Good Morning, Midnight (2016).

Elokuvassa maapallon suojelu on epäonnistunut totaalisesti ja ihmiskunta on lopun oma. Tutkija Augustine Lofthouse (Clooney) on jäänyt yksin vartioon napapiirin tutkimusasemalle. Samaan aikaan kaukaa avaruudesta on palaamassa The Aether -niminen alus, jonka tehtävänä on ollut tutkia Lofthousen tutkimuksiin perustuen Jupiterin kuun, K-23:n elinkelpoisuutta ihmisille.

Jatka lukemista ”The Midnight Sky”

Jättiläinen taivaalla

(Airport 1975, USA 1974)

Ohjaus: Jack Smight
Pääosissa: Charlton Heston, Karen Black, George Kennedy

Airport 1975 (1974)
Airport 1975 (1974)

Hollywood tuotti 1970-luvulla tukuittain erilaisia katastrofielokuvia. Yksi suosittu alalaji oli lentokoneonnettomuuksista, tai pikemminkin läheltä piti -tilanteista, kertovat leffat. Onnettomuudet ovat aina vakavia ja traagisia, mutta Jättiläinen taivaalla on lähinnä koominen. Asiaa ei auta se, että vuonna 1980 kaverukset Jim Abrahams, David Zucker ja Jerry Zucker tekivät nerokkaan parodiaelokuvan Airplane! (suom. Hei, me lennetään!), joka ammentaa voimansa tämän kaltaisten katastrofielokuvien kliseistä. Kun nunna soittaa lentokoneessa kitaraa sairaalle pikkutytölle, ei tiedä katseleeko komediaa vai tragediaa.

Jatka lukemista ”Jättiläinen taivaalla”