Hassut hurjat hirviöt

(Where the Wild Things Are, USA 2009)

Ohjaus: Spike Jonze
Pääosissa: Max Records, Catherine Keener, Mark Ruffalo

Where the Wild Things Are (2009)

Lumikasasta muotoutuu lumilinna tai pikemminkin lumiluola. Nukkumalähiössä asuva poika on lapioinut itselleen piilopaikan ja varustanut luolan lumipalloilla. Odotusta, odotusta. Hyökkäys isosiskon kaverijoukon kimppuun! Voin samaistua Max-pojan (Max Records) tunnelmiin, vaikka nykyisin leikinkin lähes yksinomaan aikuista. Spike Jonzen (Being John Malkovich, Adaptation) ohjaama elokuva Hassut hurjat hirviöt kertoo yksinäisestä Maxistä, joka pakenee äidin (Catherine Keener) kanssa syntynyttä riitaa ja päätyy oudolle saarelle ”hurjien hirviöiden” keskuuteen.

Jatka lukemista ”Hassut hurjat hirviöt”

Joulutarina

(Suomi 2007)

Ohjaus: Juha Wuolijoki
Pääosissa: Hannu-Pekka Björkman, Kari Väänänen, Otto Gustavsson

Joulutarina (2007)
Joulutarina (2007)

Joulu on kaiken muun hyvän ohella elokuvien aikaa. Lumiukon tai Frank Capran Ihmeellinen elämä -elokuvan ohella jouluun voi suositella myös parin vuoden takaista Juha Wuolijoen ohjaamaa Joulutarinaa. Hieman yli tunnin kestävä elokuva on hienosti toteutettu ”Joulupukki Begins” -leffa. Se kertoo, miten joululahjojen antaminen alkoi ja kuka joulupukki oikeastaan on. Amerikkalaisen kimalteen korvaa Lapin hankien säihke ja kouriintuntuva inhimillinen lämpö. Hannu-Pekka Björkmanin ja Kari Väänäsen ohella elokuvassa nähdään muun muassa Otto Gustavsson, Mikko Leppilampi, Minna Haapkylä, Mikko Kouki, Laura Birn ja Antti Tuisku, joka myös laulaa elokuvan tunnussävelmän. Elokuvasta on tehty myös englanniksi jälkiäänitetty versio, jossa esiintyvät John Turturro ja Noah Emmerich. IMDb-linkki

Hyvää joulua kaikille blogin lukijoille!

Asterix olympialaisissa

(Astérix aux jeux olympiques, Ranska 2008)

Ohjaus: Frédéric Forestier, Thomas Langmann
Pääosissa: Clovis Cornillac, Gérard Depardieu, Alain Delon

Astérix aux jeux olympiques (2008)

Tänään ensi-illassa oleva Asterix olympialaisissa on tähän mennessä kallein eurooppalainen elokuva. Tämä näkyy myös valkokankaalla – enemmän kuitenkin erikoistehosteissa ja väkimäärässä kuin käsikirjoituksessa. Juoni etenee ja nokkeluuksiakin on, mutta elokuvaa vaivaa silti suomalaisesta sketsiviihteestä tuttu typerryttävä komedia.

Jatka lukemista ”Asterix olympialaisissa”