Kuningasmies

(Suomi 2020)

Ohjaus: Tapio Kauma
Pääosissa: Tapio Kauma, Niko Hill, Harri Kankaanpää

Kuningasmies (2020)

Kesä on mökkeilyn aikaa. Varsinkin nyt kesällä 2020, kun koronaviruksen aiheuttaman erikoistilanteen vuoksi monet meistä ovat päättäneet pysyä kotimaan rajojen sisäpuolella.

Suomalaisen kaveriporukan tekemässä lyhytelokuvassa Kuningasmies ystävykset Raimo (Tapio Kauma) ja Osku (Niko Hill) saapuvat jälkimmäisen mökille viikonlopun viettoon. Pian alkaa kuitenkin tapahtua kummia, kun mökin yläkerrassa ja pihalla hiippailee valkoisiin haalareihin pukeutuneita epämääräisen näköisiä olentoja. Toiminnan mies Raimo tarttuu oitis haasteeseen ja hyökkää tunkeilijoiden kimppuun. Pian mukaan taistoon liittyy myös Raimon paikalle kutsuma Pentti (Harri Kankaanpää).

Tapio Kauman ohjaama ja käsikirjoittama 25-minuuttinen elokuva on humoristinen splatter-leffa, jossa tekoveri roiskuu ja aseet paukkuvat. Splatter ei varsinaisesti ole lempielokuvagenreni, mutta täytyy sanoa, että YouTubessa julkaistu Kuningasmies on toteutettu varsin oivallisesti.

Jatka lukemista ”Kuningasmies”

Pitääkö mun kaikki hoitaa?

(Suomi 2011)

Ohjaus: Selma Vilhunen
Pääosissa: Joanna Haartti, Santtu Karvonen, Ranja Omaheimo, Ella Toivoniemi

Pitääkö mun kaikki hoitaa? (2011)
Pitääkö mun kaikki hoitaa? (2011)

Torstaina selvisi, että Selma Vilhusen ohjaama elokuva Pitääkö mun kaikki hoitaa? on tänä vuonna viiden ehdokkaan joukossa taistelemassa Oscar-palkinnosta lyhytelokuvien sarjassa (IMDb). Hienoa!

Elokuva on mainio kuusiminuuttinen komedia lapsiperheen kiireisestä lähdöstä hääjuhliin. Herätyksestä lähtien kaikki tuntuu menevän pieleen.

Pitääkö mun kaikki hoitaa? sopii aiheensa ja kestonsa vuoksi myös omaan lapsiperheellisen arkeeni erittäin hyvin. Toivottavasti huumori on valttia tänä vuonna Oscareissa.

Elokuvan voi katsoa Yle Areenassa.

IMDb / Elonet

Project Film Noir – The Fucking Chavs

(Iso-Britannia 2012)

Ohjaus: Arto Polus
Pääosissa: Julian Grant, Nazim Kourgli, Nicola Canavan, Adrin Neatrour

Project Film Noir (2012)

Elän kroonisessa aikapulassa. Perheeseemme on syntynyt toinen lapsi ja arjen pyörittäminen vie kaiken ajan ja energian. Miten siis elokuvaharrastus joustaa? Elokuvia on katsottava lyhyissä pätkissä tai on siirryttävä lyhytelokuviin.

Lupaavan ja mielenkiintoisen lyhytelokuvan on tehnyt Arto Polus, joka opiskelee digitaalista mediatuotantoa Teessiden yliopistossa Middlesbrough’ssa Englannissa. Project Film Noir – The Fucking Chavs on Poluksen kurssityö, mutta idea elokuvaan oli olemassa tekijän mukaan jo ennen kurssia.

Jatka lukemista ”Project Film Noir – The Fucking Chavs”