Koskemattomat

(Intouchables, Ranksa 2011)

Ohjaus: Olivier Nakache, Éric Toledano
Pääosissa: François Cluzet, Omar Sy

Intouchables (2011)
Intouchables (2011)

Interstellarin (2014) kosmisten tunnelmien jälkeen tuntuu hyvältä palata takaisin maan pinnalle – ja Pariisiin. Katsoin nimittäin eilen ranskalaisen Koskemattomat -elokuvan, joka on tositapahtumiin pohjatuva tarina varakkaasta neliraajahalvaantuneesta Philippestä (François Cluzet) ja tämän hoitajasta Drissestä (Omar Sy).

Koskemattomat on aidosti humaani elokuva, joka ei sorru pateettisuuteen tai lapsellisuuteen. Tarina käsittelee vammautumista, elämän iloa, ystävyyttä, rakkautta ja läheisyyttä, ja onnistuu olemaan alusta loppuun saakka tasapainoinen kokonaisuus. Se on hyvä saavutus, sillä monesti tämän tyyppisillä elokuvilla on taipumusta ajautua toimivan alun jälkeen kerronnalliseen umpikujaan, josta hypätään latteaan loppuun.

IMDb / Elonet

Midnight in Paris

(USA 2011)

Ohjaus: Woody Allen
Pääosissa: Owen Wilson, Rachel McAdams, Kathy Bates

Midnight in Paris (2011)
Midnight in Paris (2011)

Pidän Pariisista kovasti – katukahviloista, bulevardeista ja puistoista. En ole tietenkään ainoa, sillä kaupunki on innoittanut ihmisiä eri elämänalueilta jo vuosisatoja. Myös Woody Allenin Midnight in Paris -elokuvan päähenkilö Gil (Owen Wilson) inspiroituu kaupungista.

Gil kirjoittaa ammatikseen käsikirjoituksia Hollywood-studioille, mutta työstää nyt ensimmäistä romaaniaan. Loma ja häiden suunnittelu Pariisissa morsiamen ja tämän vanhempien kanssa vaikuttaa ensin hyvältä idealta, mutta sitten ristiriidat alkavat nousta pintaan. Gil pakenee Pariisin mystiseen yöhön.

Jatka lukemista ”Midnight in Paris”