Black Swan

(USA 2010)

Ohjaus: Darren Aronofsky
Pääosissa: Natalie Portman, Vincent Cassel, Mila Kunis

Black Swan (2010)

Baletti on pelottavaa. Kaukaa katsottuna se on herkän kaunista, mutta jos tarkastellaan läheltä esimerkiksi balleriinojen jalkoja, niin näky onkin pelottava. Darren Aronofskyn (Unelmien sielunmessu, The Wrestler – painija) ohjaama Black Swan on baletin lailla karuuden ja kauneuden ristiriita. Se kuvaa vastakohtia taiturimaisesti ja sulauttaa ne yhdeksi mysteeriksi.

Elokuva seuraa nuoren tanssijan Nina Sayersin (Natalie Portman) nousua Joutsenlammen päärooliin newyorkilaisessa baletissa. Thomas Leroyn (Vincent Cassel) ohjaamassa versiossa Nina näyttelee sekä hyvän Odetten että pahan kaksoisolennon Odilen roolit. Ninan pyrkimys täydelliseen tanssiin alkaa kuitenkin vaikuttaa yksityiselämään ja myös tanssijan minä alkaa jakautua hyvään ja pahaan.

Jatka lukemista ”Black Swan”

Moonwalker

(USA 1988)

Ohjaus: Jerry Kramer, Jim Blashfield
Pääosissa: Michael Jackson, Joe Pesci, Sean Lennon

Moonwalker (1988)

”A Movie Like No Other” – kuului Michael Jacksonin Moonwalker-elokuvan mainoslause. Väite pitää paikkansa, Moonwalker on outo elokuva. Se yhdistelee kuvia ja teemoja, jotka eivät yleensä kulje rinta rinnan. Syystä. Lopputulos on pitkä ja repaleinen fantasiamusiikkivideo.

Jatka lukemista ”Moonwalker”