Her

(USA 2013)

Ohjaus: Spike Jonze
Pääosissa: Joaquin Phoenix, Amy Adams, Scarlett Johansson

Her (2014)
Her (2014)

Apple esittelee ensi viikolla uudet versiot käyttöjärjestelmistään (iOS 8 ja Mac OS X Yosemite). Mobiililaitteiden iOS 8 tulee ennakkotietojen mukaan sisältämään suomenkielisen version virtuaaliassistentista nimeltä Siri.

Spike Jonzen (mm. Being John Malkovich, Hassut hurjat hirviöt) ohjaama Her kertoo miehestä, joka hankkii itselleen uusimman saatavilla olevan käyttöjärjestelmän, OS1:n. Käyttöjärjestelmän keskeisenä ominaisuutena on Samantha – henkilökohtainen avustaja.

Jonzen ohjaama ja käsikirjoittama elokuva on rakkaustarina, jonka osapuolina ovat mies ja käyttöjärjestelmä. Tai ehkä olisi parempi sanoa ihminen ja käyttöjärjestelmä, koska Joaquin Phoenixin esittämä Theodore ei ole ainut hullaantuva. Kuka ei rakastuisi toiseen, joka on aina paikalla, tuntee sinut ja auttaa arkisissa askareissa ilman turhia painolasteja?

Jatka lukemista ”Her”

Jobs

(jOBS, USA 2013)

Ohjaus: Joshua Michael Stern
Pääosissa: Ashton Kutcher, Dermot Mulroney, Josh Gad

Jobs (2013)
Jobs (2013)

Odotin Steve Jobsin (1955-2011) elämästä kertovaa leffaa positiivisella mielellä ja halusin uskoa, että lopputulos olisi hyvä. Julkaisun aikaan ilmestyneet arvostelut kuitenkin latistivat odotuksiani, enkä rynnännyt Jobsia teatteriin katsomaan. Katsoin elokuvan lopulta iTunesista, ja kokonaisvaikutelma jäi harmittavan latteaksi.

Joshua Michael Sternin ohjaama elokuva alkaa vuodesta 2001, kun Steve Jobs (Ashton Kutcher) on juuri esittelemässä maailmalle uutta musiikkisoitinta, iPodia. Tämän jälkeen siirrytään ajassa taaksepäin, käydään läpi Jobsin ja Applen historiaa.

Jatka lukemista ”Jobs”