Mad Max: Fury Road

(Australia, USA 2015)

Ohjaus: George Miller
Pääosissa: Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult

Mad Max: Fury Road (2015)
Mad Max: Fury Road (2015)

Kävin vihdoin eilen katsomassa George Millerin ohjaaman neljännen Mad Max -saagan elokuvan. Mad Max: Fury Road on periaatteessa kahden tunnin takaa-ajo ja voisi luulla, että se ei elokuvana kanna. Mutta kylläpä kantaa, ja pitkälle kantaakin. En ole vähään aikaan nähnyt mitään niin outoa, kaunista ja ahdistavaa.

Elokuva sijoittuu aiemmista Mad Max -elokuvista tuttuun synkkään ydinsodan jälkeiseen tulevaisuuteen, jossa kaikista luonnonvaroista on pulaa. Erityisen arvokkaita ovat vesi ja polttoaine, joita hallitsee kulttijohtaja Immortan Joe (Hugh Keays-Byrne) ”sotapoikineen”. Joen sotapäällikkö Furiosa (Charlize Theron) lähtee ryhmittymän tukikohdasta tankkiautolla noutamaan lisää polttoainetta, mutta tilanne kehkeytyy takaa-ajoksi, johon pääsee mukaan myös Max Rockatansky, jota esittää aiemmista elokuvista tutun Mel Gibsonin sijaan Tom Hardy.

Jatka lukemista ”Mad Max: Fury Road”

Her

(USA 2013)

Ohjaus: Spike Jonze
Pääosissa: Joaquin Phoenix, Amy Adams, Scarlett Johansson

Her (2014)
Her (2014)

Apple esittelee ensi viikolla uudet versiot käyttöjärjestelmistään (iOS 8 ja Mac OS X Yosemite). Mobiililaitteiden iOS 8 tulee ennakkotietojen mukaan sisältämään suomenkielisen version virtuaaliassistentista nimeltä Siri.

Spike Jonzen (mm. Being John Malkovich, Hassut hurjat hirviöt) ohjaama Her kertoo miehestä, joka hankkii itselleen uusimman saatavilla olevan käyttöjärjestelmän, OS1:n. Käyttöjärjestelmän keskeisenä ominaisuutena on Samantha – henkilökohtainen avustaja.

Jonzen ohjaama ja käsikirjoittama elokuva on rakkaustarina, jonka osapuolina ovat mies ja käyttöjärjestelmä. Tai ehkä olisi parempi sanoa ihminen ja käyttöjärjestelmä, koska Joaquin Phoenixin esittämä Theodore ei ole ainut hullaantuva. Kuka ei rakastuisi toiseen, joka on aina paikalla, tuntee sinut ja auttaa arkisissa askareissa ilman turhia painolasteja?

Jatka lukemista ”Her”

Brainstorm

(Cypher, USA 2002)

Ohjaus: Vincenzo Natali
Pääosissa: Jeremy Northam, Lucy Liu, Nigel Bennett

Kävin aikoinaan teatterissa katsomassa silloin aloittelevan ohjaajan Vincenzo Natalin elokuvan The Cube. Elokuva on edelleen malliesimerkki siitä, miten pienelläkin budjetilla voi luoda näyttävän ja piinaavan elokuvan, jos tietää mitä tekee. Natalin ohjaama Cypher, joka on suomennettu nimellä Brainstorm (miksi?), jatkaa samoilla sci-fi-linjoilla – ja rahaakin on hieman enemmän.

Jatka lukemista ”Brainstorm”

Juokse tai kuole

(USA 1987)

Ohjaus: Paul Michael Glaser
Pääosissa: Arnold Schwarzenegger, Maria Conchita Alonso, Yaphet Kotto

The Running Man (1987)Muutama päivä sitten tuli porukalla katsottua Arnold Schwarzeneggerin tulevaisuuteen sijoittuva toimintaelokuva Juokse tai kuole, joka on yksi lisänimi-elokuvien suosikkini. Muistattehan lisänimet, joita kääntäjät ja levittäjät antoivat leffoille eritoten 1980-1990-luvulla. The Running Man – juokse tai kuole on hyvä, mutta Vertigo – punainen kyynel menee silti ykköseksi.

Jatka lukemista ”Juokse tai kuole”