Shooter

(USA 2007)

Ohjaus: Antoine Fuqua
Pääosissa: Mark Wahlberg, Michael Peña, Danny Glover

Shooter (2007)Mark Wahlbergin uusi toimintaleffa Shooter jatkaa Commandon ja Rambon jalanjäjissä ja esittelee katsojille yhden miehen hyvin koulutetun armeijan, jonka päänmenoksi herrat Washingtonissa punovat ilkeitä juoniaan. Elokuva on kuitenkin tiukasti kiinni tässä ajassa ja sopivasti poliittisesti epäkorrekti ollakseen koko kansan patrioottielokuva.

Kaikki parhaat sotilaat vetäytyvät aikaisin ”eläkkeelle” johonkin kaukaiseen ja rauhalliseen ympäristöön, josta armeijan edustajat kuitenkin tulevat heidät hakemaan takaisin tositoimiin. Näin tapahtuu myös armeijan sala-ampujalle Bob Lee Swaggerille (Wahlberg), jonka apua tarvitaan presidentin salamurhan estämiseksi. Tästä alkaa ajojahti, joka kääntyy yllättäen päälaelleen.

Näyttelijät elokuvaan on valittu kohtuullisen onnistuneesti. Wahlbergin ohella oiva valinta on Ned Beatty, joka on erittäin vakuuttava korruptoituneena ja inhorealistisena senaattorina. Myös Michael Peña ja Kate Mara miellyttävät työllään.

Arvostan suuresti Danny Gloveria näyttelijänä ja yhteiskunnallisena keskustelijana, mutta tässä leffassa hänen puheensa on aikamoista sössötystä, eikä sanoista aina oikein saa selvää. Film-O-Holicin arvostelijan analyysin perusteella tämä saattaisi johtua Gloverin tekohampaista, jotka saavat sanat suhisemaan – mene ja tiedä. Kuten kollegani osuvasti totesi, tässä leffassa Gloverin suuhun olisi todella sopinut Tappava ase -fraasi: ”I’m too old for this shit”. IMDb-linkki

Yksi vastaus artikkeliin “Shooter”

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.