Monesti elokuvaohjaajien onnistumisia mitataan tähdillä. Onnistut jos saat kriitikoilta 4-5 tähteä ja epäonnistut jos arvioitsijat antavat yhden tai kaksi tähteä. Toisaalta elokuvabisneksessä onnistumisia mitataan myös rahassa, toisin sanoen kuinka paljon elokuva on tuottanut voittoa tai tappiota.
Suomen menestynein ohjaaja lipputulojen perusteella on eittämättä Renny Harlin, jonka uran huippu oli 1990-luvulla. Olen koonnut verkon julkisista tietolähteistä Harlinin elokuvien tuotot ja tekemiseen käytetyt rahat. Näiden lukujen vähennyslaskulla olen puolestaan laskenut elokuvien kokonaistuotot tai -tappiot, jotka on esitetty alla olevassa visualisoinnissa. Elokuvat on esitetty ilmestymisvuoden mukaisessa järjestyksessä.
Kuvasta näkee, että Harlinin ura lähti nousuun Painajainen Elm Streetillä 4 -elokuvan myötä. Sen jälkeen tulosta lippuluukulla syntyi elokuvilla Die Hard 2 ja Cliffhanger. Kurkunleikkaajien saari tuotti tappiota, mutta heti sen perään syntyi kaksi tuottoisampaa elokuvaa eli The Long Kiss Goodnight sekä Deep Blue Sea. Mielenkiintoista on esimerkiksi se, että Deep Blue Sea -elokuvan tuotot ovat likimain yhtä suuret kuin Kurkunleikkaajien saaren tappiot.
Selkeänä menestyksenä seuraavista elokuvista näkyy Skiptrace. Myös uusin The Strangers: Chapter 1 on ollut taloudellisesti menestynyt ja tuottanut liki 40 miljoonaa dollaria noin 8,5 miljoonan dollarin budjetilla. Vertailun vuoksi todettakoon, että Kurkunleikkaajien saaren budjetti oli yli kymmenkertainen eli arviolta 92-115 miljoonaa dollaria. Aivan viimeisimmät elokuvat on tehty selvästi pienemmällä budjetilla, vaikka esimerkiksi Skiptrace-elokuvan budjetti oli 60 miljoonaa dollaria.
Elokuvat ovat syntyajoistaan lähtien olleet yhdistelmä teknologiaa ja viihdettä, bisnestä ja taidetta. Siksi leffoja voi lähestyä eri näkökulmista, mikä tekeekin niistä niin mielenkiintoisia. Ei ole esimerkiksi vain yhtä vastausta siihen, mikä on onnistuminen.