Road House – kuuma kapakka

(Road House, USA 1989)

Ohjaus: Rowdy Herrington
Pääosissa: Patrick Swayze, Kelly Lynch, Sam Elliott

Road House (1989)
Road House (1989)

Road House on klassikko – omassa sarjassaan. Kriitikko John Wilsonin mukaan elokuva kuuluu sadan parhaimman elokuvan joukkoon kategoriassa ”The Most Enjoyably Bad Movies Ever Made”. Vakavasti elokuvaa ei saa ottaa, koska silloin alkaa pollaa ahdistamaan.

Elokuva kertoo kuningas-poke Daltonista (Patrick Swayze), joka saa tehtäväkseen rauhoittaa tienvarsikapakan Kansas Cityn liepeillä. Baarin ohella koko kaupunki vaati siistimistä, sillä paikallinen pamppu pitää kunnon kansalaisia ikeensä alla.

Road House on 1990-luvun taitteen tulkinta klassisista western-teemoista. Päähenkilön tavoitteeksi nousee pahisten kukistaminen ja naisen rakkauden voittaminen. Hevonen on tällä kertaa Mercedes Benz, vaatteet ja kampaukset ovat 1990-luvun tyylisiä, mutta muutoin kaikki on nähty aiemminkin. Raihnainen Sam Elliott pitkässä harmaassa tukassaan on yksi elokuvan helmistä. IMDb-linkki

P.S. Elokuvasta on tehty suoraan videolle jatko-osa, Road House 2: Last Call (2006), jonka näkeminen voisi olla kokemus. Mukana ei ole ketään alkuperäisestä kokoonpanosta. Tarina kertoo Daltonin pojasta.

4 vastausta artikkeliin “Road House – kuuma kapakka”

  1. Road House oli suosikki mättöelokuviani joskus nuoremmalla iällä..tein muutama vuosi sitten virheen katsoessani elokuvan uudestaan..tai yrittäessäni katsoa. En hyvällä tahdollakaan voinut katsoa elokuvaa loppuun asti..sellaista tuubaa että huh ! Edes Sam Elliot ei pelasta tätä elokuvaa. Jatko-osaa on pysty edes kuvittelemaan..varmasti huomattava parannus alkuperäiseen, kuten jatko-osat yleensä.

  2. Kyllä Sam Elliot pystyy kompensoimaan elokuvan muita puutteita. Tosin Elliot saapuu kehiin vasta pitkälti yli puoli välin jälkeen. Mikäli leffaa ei ole nähnyt, voi jännitystä lisätä vaikka arvuuttelemalla porukassa, milloin alkumetreillä esitelty monster truck alkaa kylvää tuhoa. Mikäli ensimmäisessä kohtauksessa esitellään ase, on sillä viimeistään kolmannessa kohtauksessa ammuttava – eikö se dramaturgian sääntö jotenkin näin mene?

  3. Kannattaa tsekata deluxe versio. Siinä on aivan loistava
    Kevin Smithin ja Scott Mosierin kommenttiraita. Kommenttiraita on tehty fanipohjalta ja on yksi hauskimmista ikinä.

    1. Kiitos vinkistä. Täytyy tsekata jos tulee eteen. Katsoin leffan viimeksi muistaakseni Kino TV:ltä. Patrick Swayze oli kova heppu.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.